30 Mart 2010 Salı

getir götür çocuğu

doğanın dengesiyle oynamak gibi olmasın da, ben bu çocuk yapma işinde farklı amaçlar güdülmesi taraftarı olmaya başladım. bunda fenerbahçenin bu sezonki kötü performansının bir etkisi var mı, bilemiyorum.

geçen gün dexter da yapıyordu. madem kendisi örnek aldığım bir insan, ben de yapayım. çocuk sahibi olmanın artıları ve eksilerini inceleyelim.

şimdi bu salaklar küçükken epey tatlı oluyor, insanın öpesi, mıncıklayası, ağzını gözünü buruşturası geliyor. doğru. ama aynı zevki kedi besleyerek, köpek mıncıklayarak da alabiliriz. bu da doğru.

bunlar sıçan yaratıklar bildiğiniz gibi. ama götlerinin ayarı yok. bunların boku geldiği gibi gidiyor. yok efendim biraz sıkayım, biraz yüzümü buruşturayıma gelemiyorlar. içlerinden geldiği gibi davranıp, spontane bir hayat sürüyorlar. insan kıskanıyor.

e bir sürü masrafları ve üzerlerine harcamak gereken zaman ihtiyaçları oluyor. konuşmayı öğret, yürümeyi öğret, zamanla ağda yapmayı, etek traşını, normal traşı, yeter lan artık kes traşı yı öğretmek icab ediyor. öğrenmemesi gereken şeyleri de siz farkında olmadan öğreniyorlar. siz buna konuşmayı öğretin yarın bu gelsin 'baba pesevemg' desin. sensin pezevenk hayvan oğlusu. babaya öyle denir mi?

sonrasında okul derdi, sünnet derdi, muayyen gün derdi, kıl derdi, yün derdi derken ne oluyor? yaşlanıyoruz. elde ne var? habire size karşı gelen, ne deseniz yapmayan bir adet gerizekalı. ne gerek var?

istiyorum ki böyle çok karışık meşakkatli uğraşlara gark olmayalım. bunları bi alete bağlayalım doğunca. böyle ışıklı mışıklı, garip sesler çıkaran bi alet olsun. bu haytalar 5 yaşına gelene kadar bu alet onları büyütsün, beyinlerini yıkasın, metabolizmalarını değiştirsin. beş yaşındayken biz bu veletleri alalım. artık iki hafta da bir yemek yiyen. yıkanmasa da kokmayan. git şu duvarın dibinde bekle lan diyince yapan moronlar olsunlar. ve biz bunları asıl yapış amacımız olan getir götür işlerinde kullanalım. mesela git lan bakkaldan ekmekle sigara al veya git lan televizyonun kumandasını getir gibi. sonra 15 yaşına falan gelince bunları belediyeye bağışlayalım, biz yenisi yapalım. belediye de işlerinde gönüllerince kullansın bunları. tabi bi de kısırlaştırmak gerek. sonra bunlar birbirleriyle çiftleşirse mevzu iyice boka sarar, ortalık bunlardan geçilmez. neyse artık, o kısımı sonra düşünürüm daha bakkala gidecem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder